hösten 2019 blev albumet klart

Här är jag nu

Ja, jag skriver låtar och har alltid gjort. Det är väl en längtan jag har att berätta om stämningar, funderingar, idéer som rör sig skugglikt inne i huvudet, men som är svåra att få fatt i och förmedla.

Ibland tycker jag ändå jag får fatt i något som kan bli begripligt om jag bara får mejsla till det. Och så sätter jag igång, tålmodigt och omständigt, tills melodierna blivit en barkbåt, texterna ett segel. En liten farkost att skicka iväg. Det är inte låtarna i sig utan lasten dom bär med sig som är det viktigaste. Förhoppningen att lyckas skicka känslan jag haft eller har hela vägen fram till den som lyssnar. Det är ett lite slitet ord, men jag hoppas helt enkelt att lyssnaren skall bli berörd.

Dom flesta låtarna kom till när jag jobbade halva veckor i Göteborg under några år. Hotellrummet var en perfekt tidlös plats där ackord och ord kunde få bli pillrade med så länge som jag behöver. Jag har några slags regler också för hur mina låtar ska vara.

Något skall helst vara lite avigt, gärna både i text och i musik. Det måste finnas något skäl till att just jag sjunger texterna. Eller annorlunda uttryckt: Det gör inget att det känns konstigt att tänka sig att någon annan skulle framföra dom. Jag tror att det är bra. Då är dom lite egensinniga då.

Jag har spelat in låtarna tillsammans med Jonas Olofsson i hans studio när den varit ledig och vi båda haft tid. Tre parametrar som inte alltid velat sammanfalla. När skivan till slut ändå var klar visade det sig att utgivningen krockade med formuleringarna i mitt kontrakt med SVT och ”Allt för Sverige”. Så jag fick stå på bromsen ett tag till.

Men nu så!!

”Här är jag nu -special edition” ( Jag la till några spår) släpps den 24 januari.

Jag vill du ska bli glad igen

Sensommarvisa

Min prinsessa

Expedition Livet

Tillsammans med kontrabasisten Jonas Olofsson levererar vi en brokig samling berättelser och visor om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet.

Kanske lite Som ett sommarpratarprogram, fast live och med bara egna låtar.

Kommande spelningar