Att våga fast man inte törs

En av Sveriges mest populära programledare föreläser på temat: ”Att Våga Fast Du Inte Törs”. Anders är ju känd från Allsången, Robinson, Melodifestivalen, REA-showerna, Allt för Sverige m.m.

”Att man känner efter om det inte är lite kul. Det är en livsviktig olja. Kul. Tycker man det är kul så orkar man jobba på. Jobbar man på, så blir det bra. Blir det bra så behöver man ju inte vara rädd. Är man inte rädd, så vågar man mer, tar fler nya utmaningar.”

Personligt, utlämnande och med mycket humor och värme förmedlar Anders Lundin insikter och reflexioner på den ovanliga livsresa han gjort. Föreläsningen är arbetsrelaterad så tillvida att alla kan använda dessa verktyg i sitt arbetsliv.

Anders berättar om sitt mindset, att man inte måste ha ett mål, ”en attackplan” för sin framtid. Man kan ”lyckas” i livet även utan att ha direkta mål. Man kan börja gå, öppna en dörr och se efter om det finns något för mig där. Leka lite…våga tänja gränser. Men inte så att man knäcker sig själv utan lite i taget.

Anders berättar om hur viktig förberedelsen är och att bra utfört arbete betalar sig i längden vilket ofta leder till nästa uppdrag. Andra teman är ”Robinsson”, om tiden i ”Allsång på Skansen”, sociala samspel, motivation och inspiration, de val man gör i livet (och inte gör), oberoende m.m.

Föreläsningen blir bitvis mer än föreställningsföreläsning då Anders i föreläsningen även visar den smått komiska TV-filmen från Eurovision 2000 där han och Kattis Ahlström var ett programledarpar inför 100 miljoner TV-tittare.
Vi får även höra ett par av hans fantastiska egna dråpliga melodier med humortexter som verkligen berör och får en att inse att det inte är så farligt att våga – och ibland göra bort sig.

Föreläsningen ”Att Våga Fast Du Inte Törs” har medelbetyg 4.8 (av 5).

Bokas genom Totte Freidenfelt, 0708-23 98 00